Duvar Ses İzolasyonu
Duvar Ses İzolasyonu Uygulaması
Ev, herkes için dinlenebileceği, eğlenebileceği, hayatının sürekliliğini devam ettirebileceği, gereksinimlerini karşılayabileceği en önemli ihtiyaçtır. Evin içinde rahat ve huzurlu olmak için bazı kıstasları karşılamamız gerekir. Evin ısı yalıtımını yaptırmak, boyamak vs. gibi. Tüm bunları yaparken çoğunlukla gözden kaçırılan, daha konforlu bir özel yaşam için gerekli bir detayı hatırlatmamızda fayda var; akustik ses izolasyonu. Hayat kalitenizi arttırmak için duvar ses izolasyonu yaptırdınız mı? Duvar ses izolasyonu uygulaması yaptırmak aslında sanıldığı kadar zor bir işlem değildir. Birkaç adımda daha konforlu bir yaşam sizleri bekliyor.
Duvar Ses İzolasyonu Uygulama Adımları
Temiz, kuru ve düz duvar yüzeyine kalınlığı ve yoğunluğu yüksek, rebonded süngerpan duvara solid bazlı sıvı yapıştırıcı ile yapıştırılır. Devamında duvara çelik karkas profilin montajı yapılır. Çelik karkas profilin kullanım amacı süngerle diğer malzeme arasında 5cm kadar hava boşluğu bırakarak ses izolasyon oranının yükseltilmesidir. Uygulamanın yapıldığı profilin üzerine kauçuk alçıpan profil ses yalıtım bandı yapıştırılır. Bu malzeme kendinden yapışkanlı olduğu için kolay bir şekilde uygulaması yapılabilir.
Duvarın üzerine rebonded süngerpan, çelik karkas profil ve ses yalıtım bandı uygulamasını tamamlamamızın ardından yüzeye 12,5mm kalınlığında akustik alçıpan monte edilir.
Her tarafı güzel bir şekilde alçıpan ile kaplanan yüzeye heavy layer epdm ses bariyeri, keçeli pvc ses bariyeri veya pvc kauçuk ses yalıtım bariyeri yapıştırarak uygulama yapılır. Bu işlem için yine yapıştırıcı kullanılır. Bariyeri de yine tüm yüzeye uygulamanız gerekiyor. Bariyerin kalınlığı 2.3mm ile 5mm arası değişebilir. Bariyer kalınlığı arttıkça malzemenin ağırlığı da arttığı için orta kalınlıkta bir malzeme kullanmanızda daha ideal bir tercih olacaktır.
Bariyer uygulama işlemi tamamlandıktan sonra ses izolasyon işlemi için son olarak alçıpanı bariyerin üzerinden boşluk kalmayacak şekilde monte etmeniz gerekiyor. İzolasyon işlemi bittikten sonra yüzey istenen şekilde dekore edilebilir durumdadır.
Duvar Ses İzolasyonu Uygulamasında Kullanılan Malzemeler
İnşaat halindeki ve hali hazırdaki duvarlarınıza ses izolasyon uygulaması yapmak için kullanılabilecek malzeme ve materyalleri temin ediyoruz. Sizde duvarınızda kullanacağınız ses izolasyon malzemelerinden birini seçebilir ve kolayca uygulayabilirsiniz. İstediğiniz malzemeyi seçin, sipariş verin ve rahatlıkla montajını yapın. Aşağıda belirttiğimiz duvarlarda sesi ve titreşimi izole ederken sıklıkla kullanılan malzemelere göz atarak fikir sahibi olabilirsiniz. Eğer konu hakkında karar kalırsanız ve daha fazla bilgi almak istiyorsanız bize ulaşın.
Duvar Paneli Modelleri
Duvarlarda oluşan düşük ve orta seviyeli sesleri izole eden, istenildiği gibi tasarlanıp mimariye uygun olarak dekore edilebilen farklı renk ve şekil seçeneklerine sahip ürünlerdir.
Yanmaz Akustik Sünger Çeşitleri
Yanmaz akustik süngerleri ortamın akustik yalıtımını sağlamak ve oluşan düşük ve orta dereceli sesi izole etmek için kullanabilirsiniz. Yankı, ses kirliliği, gürültü yalıtımı problemlerinde etkili bir performans elde edebilirsiniz.
Basotect Melamin Sünger Çeşitleri
Orta ve düşük seviyedeki ses titreşimlerini ve gürültüleri izole edebilen, dekoratif akustik ses izolasyon ürünleridir.
Gürültü Kontrol Ürünleri Çeşitleri
Yüksek ses yoğunluğu ve titreşimi büyük ölçüde engelleyen, zorlu görevlerde kullanılan ses izolasyon malzemeleri.